Manager Energiebeheer - Werken bij Optiflor
Fulltime

Manager Energiebeheer

'Europa’s marktleider fossielvrij maken – is dat genoeg uitdaging voor je?'

Orchidee

Hoe blijven we Europa’s meest bijzondere orchideeën telen met een minimum aan energie? In de huidige energiemarkt is het de meest complexe vraag die je bij Opti-flor maar kunt stellen. Als jij de capaciteiten, kennis en het inzicht hebt om die vraag te beantwoorden ben je welkom, als manager energiebeheer. In deze nieuwe rol ga je een enorm belangrijke schakel in ons bedrijf worden. De belangen zijn groot. Financieel, maatschappelijk, organisatorisch.

Onze ambities liegen er niet om: uiteindelijk willen we fossielvrij telen. Opti-flor is grensverleggend, maar onze keuzes worden altijd gedreven door aan de hoge eisen die we aan de kwaliteit van ons merk stellen.  We zijn mede initiator en aangesloten op aardwarmte net Vogelaer. Een optimaal energiebeleid is essentieel dus monitoren we alles; klopt het geregistreerde energieverbruik? Hebben we de ideale set-up voor onze energiebehoefte met onder meer wkk-installaties, warmtepompen en andere machines? Zijn energiecontracten met leveranciers marktconform? Jij optimaliseert en initieert stappen om deze processen zo efficiënt mogelijk in te zetten Dit doe je in een sturende en controlerende rol samen met ons toegewijde teelt team.  Voor Opti-flor ben je de ogen en oren in de energiemarkt; je handelt in energie op zowel de korte en lange termijn.

Met je kennis van de energiemarkt en de techniek ga je anticiperen op de toekomst voor Opti-flor. Die kennis verwerk je in een strategisch, meerjarig energieplan dat de basis is voor al onze investeringen op energiegebied. Als manager energiebeheer ben je ook het aanspreekpunt voor externe partners, zoals Aardwarmte Vogelaer.  Je draait bij Opti-flor dus je eigen energiebedrijf, waarvoor je alle ruimte krijgt. En zeker zo belangrijk: je doet iets wat maatschappelijk heel relevant is.

Jouw ideale baan:

 • is er één bij een informeel bedrijf dat in de top van Europa meedraait
 • biedt je ook de kans om veel te leren en je verder te ontwikkelen
 • wordt prima betaald en goed gewaardeerd
 • vind je bij een bedrijf waar hard gewerkt wordt maar waar ook regelmatig een feest of een dagje teambuilding op het programma staat

In jouw functie gaat het vooral om:

 • optimaliseren van het actuele energiebeleid en het voorbereiden naar fossielvrij telen op lange termijn
 • controleren van het energieverbruik, beheersystemen en installaties
 • beheren van het energiepark van Opti-flor en je bent de relatiemanager van onze partners in energie
 • adviseren van de directie bij investeringen op energie technisch gebied
 • volgen van de ontwikkelingen in de energiemarkt en die van de energiesystemen en -installaties
 • ondersteunen bij vergunningsaanvragen en bestemmingsplanwijzigingen als die aan energie raken
 • samenwerken en sparren met het teeltmanagement

Solliciteren? Graag!

Maak gebruik van onderstaand sollicitatieformulier en licht toe waarom jij die ideale manager energiebeheer bent. Wil je persoonlijk toegelicht krijgen wat deze functie en onze organisatie zo uitdagend maken? Neem dan contact op met Ruud Duijvestijn (manager teelt via 06 – 2000 5927).

Doe geen moeite met acquisitie. Dit lossen we intern prima zelf op.

Sollicitatieformulier